Vaniljhjärtan av kolakakor

23 januari, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Ett klassiskt vaniljhjärtan, fast degen är samma deg som kolasnittar. Ja men det är klart att ni fattar hur gott!

Det är inte första gången jag experimenterar med degen som jag använder till mina kolasnittar. Jag har gjort äpplepaj och rabarberpaj av degen som varit superpopulära.  Och sen såklart kardemummasnittar och daimkakor. En sjukt enkel deg som smakar helt ljuvligt.

Jag har aldrig gjort vaniljhjärtan förut, men hade fått några formar från Bakers för att testa. Superbra formar, de behöver inte smörjas och kakorna bara poppar ut sen, inget som fastnar eller så. Kolla in formarna här.
De är dock lite dyrare än vanliga formar, du hittar såna här. 

Att fylla hjärtan av kolakakor med hemmagjord vaniljkräm var ju, som ni kan fatta, ett genidrag. Så himla gott med de lite sega kanterna på hjärtat och sen den lena krämen inuti.

Kolla också in mina vanliga vaniljhjärtan och chokladhjärtan med vaniljkräm och hallonsylt.

Vaniljhjärtan av kolakakor

4.3/5(9)
Röster
Portioner: 8 hjärtan

Ingredienser:

Mördeg med kolasmak

100 g kallt smör

45 g strösocker (0,5 dl)

40 g ljust muscovadosocker (0,5 dl)

40 g ljus sirap (2 msk)

135 g vetemjöl (2,25 dl mjöl)

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)

2. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör på högsta volym tills det precis går ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i en halvtimme.

3. Kavla ut hälften av degen mellan två bakplåtspapper och klä sedan formarna med den.

4. Fyll allanhjärtan med vaniljkräm.

5. Kavla ur resten av degen mellan två bakplåtspapper och täck sedan varje hjärta med den. Se till att du kniper åt längs med kanterna.

6. Baka i ca 13-15 minuter. Låt dem sedan svalna i 5 minuter innan du stjälper upp dem. Låt dem bli helt kalla innan du äter dem. Pudra gärna florsocker över.

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej jag hade Nutella i. De va så jäääävvla gött! Amen!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg