Mjuka och saftiga vaniljcupcakes toppade med en färskostfrosting med färska jordgubbar och mynta. En bit mjuk och fluffig sommar i din hand.
Mitt recept på cupcakes är lite annorlunda. Jag har i alla fall inte sett det någon annanstans. Men det blir så bra. De blir mjuka och saftiga och de får en lagom topp. Muffins till cupcakes vill jag ha med en ganska platt topp så att man kan spritsa frosting på dem. Inte som muffins som ska vara muffins där man gärna vill att de får en maffig topp som hänger ut från kanten av formen.
Eftersom jag ville ha en hög klick med frosting så valde jag en som är lätt och fluffig. Frostings med smör blir allt för mäktiga att spritsa så här högt, i min mening. Men färskostfrosting med lika delar färskost och grädde blir som en mer stabil grädde och är toppen att spritsa. Se bara till att grädde och färskost är riktigt kalla, och när du, som i detta recept, ska tillsätta vätska så tillsätt någon matsked i taget och vänd om så har du koll på om den håller på att bli rinnig. Du kan använda både cream cheese och mascarpone men cream cheese är lite mer stabil, och främst då Philadelphia som är den mest stabila och säkrast att använda när man vill spritsa.
Om du vill så kan du också köpa frystorkade jordgubbar, och ha ner i frostingen, för lite mer koncentrerad smak och färg. Då brukar jag ”riva” dem genom att gnida jordgubbarna genom en sil så blir det som ett fint pulver.