Saftiga tunga bullar med smörig vaniljfyllning och vaniljkräm. Dekorerade med en blomma av glasyr.
Egentligen hag jag ju bakat de här bullarna massor av gånger förut. Men jag vill liksom alltid utmana mig själv med nya former och uttryck varje gång jag bakar bullar. Den här gången blev det den enklaste av rullningar, en helt vanlig klassisk snäcka. Men innan jag skjutsade in bullarna i ugnen så spritsade jag vaniljkräm i mitten och efter gräddningen, när de svalnat, så fick de en dekorativ blomma av glasyr.
Här har ni ett av mina andra recept på vaniljbullar.
Tips att ta med på vägen:
- Skär bullarna med en brödkniv så får du jämna fina bullar och ingen nedtryckt kant.
- Vik in kanten under bullen så att den inte åker ut när du gräddar dem. Och åker den ändå ut lite, putta tillbaka den direkt när de kommer ut ugnen och fortfarande är varma och böjbara.
- Gör gärna en grop i mitten av bullen med ditt finger så blir det lätt att fylla det med vaniljkräm.