Vaniljbullar med kräm

12 april, 2021

vaniljbullar

Saftiga tunga bullar med smörig vaniljfyllning och vaniljkräm. Dekorerade med en blomma av glasyr.

vaniljbullar

vaniljbullar

Egentligen hag jag ju bakat de här bullarna massor av gånger förut. Men jag vill liksom alltid utmana mig själv med nya former och uttryck varje gång jag bakar bullar. Den här gången blev det den enklaste av rullningar, en helt vanlig klassisk snäcka. Men innan jag skjutsade in bullarna i ugnen så spritsade jag vaniljkräm i mitten och efter gräddningen, när de svalnat, så fick de en dekorativ blomma av glasyr.

Här har ni ett av mina andra recept på vaniljbullar.

vaniljbullar

Tips att ta med på vägen:

  • Skär bullarna med en brödkniv så får du jämna fina bullar och ingen nedtryckt kant.
  • Vik in kanten under bullen så att den inte åker ut när du gräddar dem. Och åker den ändå ut lite, putta tillbaka den direkt när de kommer ut ugnen och fortfarande är varma och böjbara.
  • Gör gärna en grop i mitten av bullen med ditt finger så blir det lätt att fylla det med vaniljkräm.
vaniljbullar

Vaniljbullar med kräm

5/5(1)
Röster
Portioner: Ca 18 bullar

Ingredienser:

Vetedeg och fyllning

Vaniljkräm

Jag använde Martha Stewarts busenkla recept, du hittar det här.

Glasyr

1 dl florsocker

Ett par tsk citronjuice eller vatten. Ta lite i taget tills du har en fast glasyr men som är flytande.

Instruktioner:

1. Kavla ut degen, bred ut fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär bullar, 3 cm breda. Vik in kanten under bullen och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt dem jäsa i ca 2 timmar.

2. Sätt ugnen på 210 grader varmluft (230 grader vanlig ugn). Koka upp en sockerlag av 1 dl socker och 1 dl vatten.

3. Häll den kalla vaniljkrämen på en spritspåse, gör ett hål i mitten av bullarna och spritsa vaniljkräm. Grädda bullarna i ca 9-10 minuter tills de fått fin färg. Pensla dem direkt med sockerlag när du tagit ut dem, penlsa inte på vaniljkrämen.

4. När bullarna svalnat. Rör ihop glasyren och häll på en spritspåse. Klipp ett litet hål och spritsa som en blomma på bullarna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg