Valnötsbiskvier med pepparkaksdumle

14 november, 2019

En seg botten med valnötsmaräng, en mjuk krämig kärna av Dumle pepparkakor och så en smaskig mjölkchoklad på toppen. Det här är en hit hos både stora och små.

Jag tänkte att jag skulle testa det där med att fylla biskvier med godisgrädde, min poddkollega Camilla Hamid gör det ganska ofta. Och det var gott! Men några saker måste man tänka på. Dels måste de vara kalla när man doppar dem i choklad, annars smälter grädden, och då blir chokladen lätt lite grå, man ska inte doppa kalla saker i choklad. Sen testade jag att frysa dem, och då blev botten ganska soggy. Sen är det viktigt att inte ha för tjockt lager choklad på dem, eftersom innehåller är så mjukt. MEN! Med allt detta sagt, om du äter dem samma dag eller dagen efter du har gjort dem så är de väldigt goda och ett bra alternativ för dem som inte gillar smörkräm.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.

Valnötsbiskvier med pepparkaksdumle

3.4/5(16)
Röster
Portioner: Ca 20 st

Ingredienser:

Valnötsbottnar

100 gram malda valnötter (2 dl)

70 g äggvitor (2 )

100 gram florsocker (1 2/3 dl)

Dumlefyllning

3 dl grädde

300 g dumlekolor (jag tog med pepparkakssmak)

Att doppa i

250 g mjölkchoklad

Instruktioner:

Valnötsbottnar

1. Värm ugnen till 155 grader varmluft (170 grader vanlig ugn).

2. Blanda samman florsocker och malda nötter.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

4. Vänd försiktigt ner socker och nötter i äggskummet. Spritsa ut smeten på plåtar, ca 3 cm i diameter.

5. Grädda kakorna i ugnen i 12-13 minuter.

6. Låt kakorna svalna.

Fyllning

1. Smält dumlekolorna i grädden i en kastrull på medelvärme, det ska inte koka, bara smältas. Häll sedan över i en bunke, sätt plastfilm tätt intill ytan och låt stå i kylen över natten.

2. Vispa upp med envisp och spritsa en boll på varje nötbotten. Sätt in i kylen i ca 30 minuter.

Topping

1. Smält chokladen och doppa biskvierna. Låt stelna helt. Förvara dem i kylen, de ska också serveras kalla.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg