Våfflor med oboygrädde och kolasås

23 mars, 2021

Grädde och sylt i all ära. Men en frasig våffla med Oboy-grädde och kolasås är så dekadent gott! Kanderade hasselnötter på toppen adderar extra crunch.

Oboygrädde är verkligen det enklaste sättet att få till en chokladig grädde. Bara ett par matskedar oboy i den ovispade grädden och så vispa! När det kommer till kolasåsen så kan du välja en färdig i glasstillbehörshyllan. Eller så gör du en egen. Jag har precis tagit fram ett busenkelt bulletproof recept som smakar helt magiskt.

Våfflor med oboygrädde och kolasås

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 10 våfflor

Ingredienser:

Oboygrädde

3 dl vispgrädde

3 msk oboy

Kolasås

40 g muscovadosocker (0,5 dl)
1 dl grädde
40 g ljus sirap (2 msk)
2 krm salt
20 g smör
50 g karamellchoklad (ex gold, dulcey eller annat märke)

Övrigt

Kanderade hasselnötter (finns att köpa färdigt från Dr Oetker i bakhyllan)

Instruktioner:

Oboygrädde

1. Lägg Oboy i den ovispade grädden. Vispa upp till en krämig mousse. Klicka på våfflorna, eller spritsa om du vill.  (jag har spritsat med tyllen Wilton 6B)

Kolasås

1. Lägg allt utom smör och choklad i en kastrull. Koka upp och sjud i ett par minuter. Tag från värmen och rör ner smör och choklad. Låt svalna.

2. Ringla över våfflorna. Strö över kanderade hasselnötter.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg