Våfflor med citron och vallmo med lemon curdgrädde

24 mars, 2017

Frasiga våfflor med citron och vallmo serverade med lemoncurdgrädde.

Härligt fräscha våfflor med citron och vallmo. Perfekta till påskbrunchen.

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

5/5(2)
Röster
Portioner: 8 st

Ingredienser:

Våfflor

100 g smör

210 g vetemjöl (3,5 dl)

2 tsk bakpulver

2 ägg

3,5 dl mjölk

2 msk strösocker

Rivet skal och saften från en citron

2 msk vallmofrön

Lemoncurdgrädde

3 dl vispgrädde

1 dl lemoncurd

Instruktioner:

Våfflor

1. Smält smöret och ställ åt sidan.

2. Rör samman vetemjöl, bakpulver och socker.

3. Vispa ner ägg, mjölk, citronsaft och citronzest. Blanda ner smöret och vänd till sist ner vallmofröna.

4. Grädda våfflorna.

Lemoncurdgrädde

1.  Vispa grädden fluffig. Vänd ner lemoncurd.

2. Servera våfflorna med grädden.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg