Våfflor med brynt smör

3 mars, 2019

Med brynt smör, vispad grädde och kolsyrat vatten i smeten får du de godaste frasigaste våfflorna.

Riktigt frasiga våfflor gjorda med brynt smör. Våffelsmeten blir helt perfekt med kolsyrat vatten och vispad grädde i.

Vill du testa mina våfflor med citron och vallmo med lemoncurdgrädde? Kolla här!

Våfflor med brynt smör

3.9/5(13)
Röster
Portioner: Ca 10 våfflor

Ingredienser:

100 g smör

1 dl vispgrädde

270 g vetemjöl (4,5 dl)

1 tsk bakpulver

1 msk socker

1 krm salt

3 dl mjölk

1 dl kolsyrat vatten

Instruktioner:

1. Bryn smöret gyllenbrunt och låt det svalna något.

2. Vispa grädden och ställ åt sidan.

3. Lägg mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.

4. Vispa ner mjölken.

5. Rör ner det brynta smöret.

6. Rör ner det kolsyrade vattnet.

7. Rör ner den vispade grädden.

8. Grädda våfflorna.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg