Tunna pannkakor

28 februari, 2022

Tunna pannkakor är något av det finaste vi har. Här är mitt grundrecept på klassiska tunna pannkakor som du snabbt svänger ihop med ingredienser som nästan alltid finns hemma. Med lite vanilj blir den här vardagsfavoriten extra lyxig.

Mina bonusbarn älskar verkligen pannkakor och det är inget som de verkar växa ifrån trots att de snart är vuxna. De hade gärna ätit det till både frukost, lunch och middag flera dagar i veckan.

Detta recept är inga konstigheter och det som jag oftast använder om vi bara ska käka pankisar till lunch. Om jag exempelvis ska göra en pannkakstårta så använder jag ett lite annat recept. Kolla in det här. 

Jag har också massa bra recept på amerikanska pannkakor. Dem hittar du här. 

Tunna pannkakor

3.9/5(11)
Röster
Portioner: 8-10 pannkakor

Ingredienser:

30 g smör

180 g vetemjöl (3 dl)

0,5 tsk salt

0,5 tsk vaniljpulver

6 dl mjölk

3 ägg

Instruktioner:

1. Smält smöret.

2.  Rör samman mjöl och salt och hälften av mjölken. Vispa sedan ner äggen, resten av mjölken och det smälta smöret.

3. Hetta upp en stekpanna och häll knappt 1 dl smet i pannan, snurra den så att smeten flyter ut i hela pannan. Vänd pannkakan efter 1-2 minuter när den fått fin färg och grädda en minut till på andra sidan.

Servera med lättvispad grädde och sylt.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg