Trippelcookies

14 oktober, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Supertrendiga cookies med tre smaker i en. Vanilj, choklad och hallon. Mjuksega och vansinnigt goda.

De här kakorna har florerat på Instagram ett tag och jag tycker att de är så fina att jag var tvungen att göra en egen variant. Den som först gjorde dem är Sarah Kieffer, som har ett recept på dem i sin kokbok, 100 Cookies.

Jag har mest inspirerats av utseendet och gjort mitt eget recpet utifrån cookies som jag gillar. Jag smaksatte degen med dels vanilj och kakao och sedan hallon. Det gjorde jag med hjälp av frystorkade hallon. Du kan använda vilket frystorkat pulver du kommer över, både hallon, blåbär och lingon kommer att funka. Man kan också tillsätta ett par droppar karamellfärg om man vill ha ännu tydligare kontraster, jag gjorde inte det. Hallonpulver finns bland annat från Mill & Mortar och du kan köpa det på Mathem.se

Trippelcookies

4.1/5(19)
Röster
Portioner: Ca 15-20 cookies

Ingredienser:

225 g rumstempererat smör

350 g strösocker (knappt 4 dl)

1 ägg

1 äggula

365 g vetemjöl (6 dl)

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 msk kakao (till en tredjedel av degen)

Instruktioner:

1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt, i 4-5 minuter.

2. Tillsätt ägget och äggulan och vispa in i smeten.

3. Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tills det blir en smulig deg. Fördela degen i tre lika stora delar. Häll kakaon i den ena och hallonpulvret i den andra. Knåda in tills du har tre jämna fina degar, en vit, en brun och en röd.

4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

5. Dela varje deg i bollar, jag vägde mina och de vägde 20 g styck. Rulla dem till bollar. Ta sedan en boll av varje färg, sätt ihop dem och rulla försiktigt ihop dem till en boll. Platta till den lite och lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt.

6. Grädda i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej
    Vad kan man använda istället för hallonpulver eller annat pulver?

    • A
      Emma Brink Rask

      Det ska helst vara ett pulver, om man tar flytande så blir det för blött.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg