Torta Caprese med grädde och hallon

28 juni, 2020

Torta Caprese är en italiensk kladdkaka som är naturligt glutenfri. Ljuvligt god med lättvispad grädde och färska hallon.

En naturligt glutenfri kakas som uppskattas av alla. Jag gillar att underbaka den lite så att den verkligen blir sådär krämigt chokladig. Den görs med mycket smör och choklad, mandelmjöl och ägg som delas upp i gulan och vitan.

Torta Caprese med grädde och hallon

3.8/5(22)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

120 gram mörk choklad

120 gram smör

120 g florsocker (2 dl)

4 ägg (uppdelade i gulan och vitan)

120 g mandelmjöl (2,5 dl)

0,5 tsk salt

Till dekoration

3 dl vispgrädde

Färska hallon

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 145 grader varmluft (160 grader vanlig ugn). Smörj en rund form med löstagbar botten, 22 cm, med smör och klä den med bakplåtspapper i botten.

2. Smält choklad och smör över ett vattenbad och ställ åt sidan.

3. Separera äggen och vispa upp gulorna med florsockret. Du kan vispa för hand men det ska bli ljust och fluffigt.

4. Vispa äggvitorna för sig till ett hårt skum.

5. Blanda äggulor och socker med choklad och smör. Blanda ner mandelmjölet och saltet och vänd till sist ner den vispade äggvitan lite i taget.

6. Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 minuter. Håll koll så att den inte blir för torr. Låt kakan svalna helt innan du serverar.

7. Vispa grädden lätt och luftigt och bred ut över kakan. Strö över färska hallon.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg