Toffee pecan chocolate chip cookies

1 juni, 2018

chocolate-chip-cookies-2

Vet ni? Jakten på det perfekta receptet på chocolate chip cookies tar liksom aldrig slut. Jag vill har mina lite krispiga i kanten och sega i mitten, och med mycket grejer i.

Detta receptet är enkelt på så sätt att det inte kräver att något ska vispas, vilket är väldigt bra om man inte vill väcka övriga familjemedlemmar när man vill baka väldigt tidigt eller väldigt sent på dagen. Kakorna blir toppen, precis så som jag vill ha dem, jag kommer säkert att använda detta receptet igen. Men. Jakten fortsätter.

Jag hällde i chokladchips, hackade pecannötter och minifudgebitar (jag hittade dem i Danmark, man kan också köpa de fyrkantiga fudgebitarna i lösgodislådorna och dela dem i mindre bitar.) Man kan ju också såklart välja att bara ha choklad i, eller ännu mer grejer om man vill!

chocolate-chip-cookies1

RECEPT
12 kakor

50 gram socker
85 gram ljust muscovadosocker
60 gram smält smör
0,5 tsk salt
1 litet ägg
80 gram vetemjöl
0,25 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl chokladchips (eller hackad choklad)
0,5 dl hackade pekannötter
0,5 dl minifudge

1. Smält smöret och blanda det med vitt och brunt socker och rör tills det inte finns några klumpar.
2. Blanda i ägget och rör runt.
3. Blanda i alla torra ingredienser och rör runt till en lös deg.
4. Blanda i choklad, nötter och fudge och rör om.
5. Låt degen stå i kylen i minst 1 timme. Hoppa inte över detta steget, då kommer kakorna förmodligen att flyta ut och bli platta.
6. Sätt ugnen på 180 grader.
7. Rulla degen i 12 bollar och lägg dem på en plåt, se till att det finns utrymme för dem att flyta ut.
8. Baka i ca 10 minuter.
9. Låt svalna.

chocolate-chip-cookies-3

Ät lite ljumna med ett glas kall mjölk! Förvara dem i en tät påse, så blir de bara segare och godare nästa dag.

 

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg