En supersaftig tigerkaka, om man inte kan välja om det är choklad eller vanilj man är sugen på. Dessutom späckad med chokladbitar.
Att baka kakor i Nordic Wareformar är en sån fröjd, det blir lika vackert varje gång. En av mina favoriter är formen som heter Brilliant. Nu har jag fått testa den i miniformat. Exakt den verkar inte ha kommit ut i handeln i Sverige än, men samma plåt med lite annat mönster hittar ni här, här och här.
Det här receptet blir 4 minikakor, men det går lika fint att baka den i en vanlig sockerkaksform, då ska den vara ca 1-1,5 liter.
Trixet för att det inte ska fastna är att antingen hitta ett smörspray, eller smälta smör och sen pensla formen, så att det verkligen kommer in i alla skrymslen och vrår. Jag märkte dock att det fastnade lite där choklad kommit direkt emot formen, så det får man se upp med.
När du bakar en sån här kaka så är det viktigt med rumstempererade ingredienser. Se till att både smör, ägg och grädde har stått framme en stund.