Syrlig limecurd i ett sprött skal, toppat med mjuk blåbärsmaräng.
Jag har länge velat testa att göra lila blåbärsmaräng. Man kan göra det på två sätt, antingen som här, att byta ut vattnet i sockerlagen mot blåbärspuré, eller tillsätta blåbärspuré i den färdiga marängen. Det här funkade fint, men jag gissar att den får en ännu finare färg om man tillsätter purén efteråt. Det ska testa nästa gång!
Lime och blåbär är en god smakkombination och den syrliga curden bryter fint mot den söta marängen.
Olivia Mellström
Jag undrar hur länge marängen håller sig fräsch? Vill gärna göra denna & ha med på nyår men det blir ju några timmar som den kommer stå..
Emma Brink Rask
Det går fint att spritsa marängen på förmiddagen samma dag som den ska serveras.
Jenny
Om man gör en enda stor pajform, kommer kurden stelna så pass mycket att man kan skära perfekta bitar utan att det sen rinner ut?
Den ser fantastiskt god ut!!!
Emma Brink Rask
Hej! Nej, detta är en krämigare curd. Men om du lägger till blötlagda 2 gelatinblad när curden är varm (när du tar den från värmen) så kommer den att gå bra att skära i.
Maria Eriksson
Hej! Kan man förbereda och förvara curden i kyl dagen innan man fyller skalen eller stelnar den då?
Mvh Maria
Emma Brink Rask
Det går bra. Den stelnar men går fint att spritsa ner i skalen.
Linn
Ska man endast ha en ring av pajskal eller även täcka botten? Hur funkar det om man kör på tårtringar som du gör? 🙂
Emma Brink Rask
Du måste täcka botten också. Du kavlar ut och gör en botten med formen.
Sandra
Skulle man kunna göra det här receptet i en stor pajform istället? Dubbla receptet eller hur ska jag tänka angående det? Tacksam för svar =)
Emma Brink Rask
Det kan du. Om din form är runt 20-22 cm behöver du inte dubbla utan kan köra på receptet som det är.
Nathalie
Blir pajskalen soggy om man häller ner curden direkt i dem eller kan det vara en bra idé att pensla dem med vit choklad innan?
Emma Brink Rask
Det är en bra idé att pensla med vit choklad.
Linda
Jag har letat men inte hittat släta runda små tarlettformar. Vet du var du köpt dina?
Emma Brink Rask
De som är 6 cm har jag köpt i en liten butik i paris, men de som är 8 cm hittar du här: https://sodersgourmet.se/produkt/tart-ring-rund-o-8cm-nonstick-silikomart/?utm_source=Brinkenbakar&utm_medium=Instagram&utm_campaign=Silikonformar
Sara
Hej,
Jag ser att det är en st honoré tyll, men vilken storlek är det på det? Hur stor är öppningen? Den såg så perfekt ut.
Molly
Behöver man fylla pajskalet med linser elr liknande när man bakar det? (Blind bake på engelska)
Och kan man förbereda och ha de färdiga tartletterna med maräng och allt i kylen ett tag eller blir marängen konstig?
Tack! De ser supergoda ut.
Emma Brink Rask
Jag gör aldrig det, jag bara fryser dem 15 minuter innan jag bakar dem, tycker att det räcker. Du kan förbereda dem, med maräng i några timmar innan servering, men helst inte över natten.