Tarte med limeganache och röda vinbär

20 augusti, 2020

Ett frasigt pajskal med sötsyrlig limeganache med vit choklad. Sötman bryts perfekt av med de lite sura vinbären.

De färska röda vinbären är egentligen ingen favorit hos mig att äta som de är. Men de är magiskt vackra att dekorera med och om man bara kombinerar dem med något som är ganska sött så bryter de av fint och skapar en bra balans.

Jag gjorde en tarte som är ca 16 cm i diameter och några minitartletter som är 6 cm. (formarna har jag köpt i Paris, har tyvärr inte någon länk till liknande). Men det såklart lika fint att göra den i en större form. Degen räcker till en form som är ca 22-24 cm i diameter.

Tarte med limeganache och röda vinbär

4.1/5(6)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Pajskal

115 g smör

65 g florsocker (1 dl)

30 g mandelmjöl (0,5 dl) (kan ersättas med vetemjöl)

165 g vetemjöl (2,75 dl)

1 litet ägg

Limeganache

180 g vit choklad

0,5 dl grädde

0,5 dl limejuice (Saften från 3-4 limefrukter)

Dekoration

200-300 g färska röda vinbär

Ev några blåbär

Instruktioner:

Pajskal

1. Se till att smöret är kylskåpskallt. Skär det i kuber och blanda med florsocker, mandelmjöl och vetemjöl i en mixer och kör tills det blir som en sandig deg. Samla degen då med ägget tills det blir en fin deg. Plasta in och låt vila i kylen i minst 30 minuter.

2. Kavla ut och klä din pajform eller pajring med degen. Min form är 16 cm i diameter och tartlettformarna 6 cm, det motsvarar en rund form som är 22-24 cm i diameter. Sätt den i frysen i 15 minuter och baka sedan i 14-15 minuter på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

3. Låt pajskalet kallna.

Limeganache

1. Smält chokladen i en bunke.

2. Koka upp grädde och limejuice och slå det över chokladen. Rör om tills du har en helt slät ganache. Undvik luftbubblor om du kan. Häll ganachen i pajskalet och ställ in i kylskåpet i 1-2 timmar för att stelna.

3. Dekorera med vinbär och blåbär.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg