Mjuka pistagebottnar varvade med vispad mjölkchokladganache, passionsfruktskräm, hallonkompott, kola och krispiga chokladkulor. Omsluten av en bränd mjuk maräng.
Mina följare på instagram fick rösta och välja bland massa olika smaker och dessa smaker var de som fick allra mest röster. Så jag bestämde mig för att göra en tårta som innehöll allt detta goda. Pistage, mjölkchoklad, hallon, passion, salt karamell och mjuk maräng. Kanske blev det lite väl många grejer, men ändå gott!
Du kan välja att göra tårtan helt glutenfri genom att enbart använda dig av potatismjöl i tårtbottnarna. Och vill du inte ha nötterna i den så utesluter du bara dem.
Jag brukar använda frusna kuber av passionsfrukt när jag ska göra curd eller kräm, som jag bara tinar och silar. Men det går såklart också att använda sig av färska passionsfrukter.
Jag har också valt att sila bort kärnorna till hallonkompotten, men det gör man som man vill.
Jag använde mig av dulce de leche i och på tårtan, du kan ta vilken kolasås du vill.
De krispiga chokladkulorna har jag köpt på lite olika ställen. Du hittar salted caramel-kulor här och med rubychoklad finns här.
Jag gjorde tårtan i en form som är 18 cm, men den går även att göra som 20 cm, men den blir då eventuellt något lägre.
Här kan du läsa min guide till hur du ska lyckas med italiensk maräng >>
Du kan med fördel lägga ihop tårtan dagen före servering och sedan bara täcka den med maräng samma dag. Den kan även stå i kylen i några timmar efter att du täckt den med maräng.