Skivade syltkakor med pärlsocker och blåbärssylt.
Syltkakor är generellt inte min favorit, men när man spexar till dem så här så blir de riktigt goda. Jag gjorde en rulle av degen, rullade i pärlsocker. Skar sen tjocka skivor som jag gröpte ur med ett melonjärn, (funkar nog med tesked också). Sen fyllde jag hålet med en god blåbärssylt. Så gott!
Emelie
Hej!
Ser fantastiskt goda ut! Jag tänkte baka dessa till min sons 1 års dag nästa helg, fungerar det även att frysa in degen i förväg och grädda dem sen dagen de ska serveras? Eller är det bäst att göra dem färdiga och frysa in dem därefter? Tinas de isåfall bara i rumstemp?
Tror du dom blir goda med en blåbärs-marmelad??
Varm o vänlig hälsning Emelie
Emma Brink Rask
Jag skulle baka färdigt kakorna och sen frysa dem, det är absolut enklast. Bara låt dem tina i rumstemperatur.
Det blir säkert gott med blåbärsmarmelad.
Annika Ström
Smart och bra recept! För att få pärlsockret att fästa ordentligt – är det att trycka till som gäller? Eller kan man pensla med vatten eller nåt?
Emma Brink Rask
Hej! trycka skulle jag säga. Annars blir det nog mest kladdigt.