Den klassiska Sverigekakan, nu med saffran. Mjuk saffranskaka som blir supersaftig med en fyllning av smör och mjölk. Bakad i en vacker form från Nordic Ware.
Sverigekaka, vaniljkaka eller pensionärskaka bakas ofta i springform. Men jag älskar att baka dem i sockerkaksformar! Kolla in min vaniljkaka i Nordic Wares Elegant Party bundt.
Nu fick jag möjligheten att baka i den allra nyaste formen från Nordic Ware, den heter Swirl och har en vacker och följsam form. Precis som alla andra formar från Nordic Ware så är den robust och hållbar. De är enkla att smörja med smält smör och en pensel och sen blir kakan magiskt fin när man lyfter på formen. Den är rymmer över 2 liter och kräver ett lite större recept.
Jag har samlat på mig ett gäng sockerkaksformar från Nordic Ware genom åren. Men de är så vackra, så jag kan inte låta bli. Det blir inte enklare än så att baka en kaka som blir en show stopper. Dessutom är de robusta och vackra att ha framme och jag ser framför mig att de kommer att ärvas av mina syskonbarn och finnas kvar i generationer.
Glasyren med florsocker och marscarpone kan man såklart hoppa över om man vill, men jag tycker att det blev så vackra kontraster med det vita och det gula. Men den innehåller en hel del florsocker, men det krävs om den ska bli tjock nog och täcka hela. Men det kan ju också vara fint att bara ringla lite på toppen, då räcker halva glasyrreceptet långt.
Ni hittar den nya formen Swirl här.