Strösseldrömmar

22 april, 2021

strösseldrömmar

Superspröda drömmar som smälter i munnen. Extra festliga blir de med strössel i degen.

strösseldrömmar

strösseldrömmar

Jag älskar drömmar, det är en av mina favoritsmåkakor. Jag har recept på klassiska drömmar, kokosdrömmar, kardemummadrömmar och pepparkaksdrömmar.

Mina drömmar är enormt spröda. Så spröda att du nästan inte kan ta i dem utan att de smälter. Jag älskar det och de smälter verkligen så fort de når tungan. MEN! Om du önskar en lite mindre spröd dröm så kan du skippa att vispa socker och smör och bara röra ihop det. Du kan också addera 0,5 dl vetemjöl till.

Du kan ha allt strössel i degen, du kan också rulla bollarna i strössel om du vill ha ännu mer strössel på utsidan.

strösseldrömmar

Strösseldrömmar

4/5(7)
Röster
Portioner: 15-20 drömmar

Ingredienser:

50 gram rumstempererat smör

135 g strösocker (1,5 dl)

0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)

0,5 dl rapsolja

90 g vetemjöl (1,5 dl)

0,5 tsk hjorthornssalt

35 g blandat strössel (0,5 dl)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (165 grader vanlig ugn).

2. Vispa smör, socker och vanilj med en elvisp i 2-3 minuter.

3. Tillsätt oljan lite i taget och rör emellan.

4. Blanda mjölet och hjorthornssaltet i en skål.

5. Tillsätt de torra ingredienserna till smöret. Vänd till sist ner strösslet.

6. Rulla degen till små kulor, ca 1 msk deg, och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt, om degen är för lös, sätt in den i kylen en stund.

7. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt kakorna svalna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg