Krispseg marängbotten toppad med grädde, färska jordgubbar och lime- och myntacurd. Så somrigt, gott och fräscht.
Nä men jag får tydligen inte nog av mojitovarianter av bakning. Kombinationen mynta och lime kan man göra så mycket med. Jag har gjort en tårta, våfflor, en cheesecake och macarons tidigare.
Här har vi en frasig pavlovabotten med seg kärna, den är gjord på schweizisk maräng, alltså varmvispad. På den lättvispad grädde, färska svenska jordgubbar och en curd på lime och mynta. Så ljuvligt gott!
Jag gjorde botten som en blomma. Det gör man enkelt genom att rita upp en cirkel på ett bakplåtspapper, sen vänder man på det (så att man fortfarande ser ringen, men inte får bläck/blyerts i marängen). Men en rund tyll, min var 2 cm i öppningen, så trycker man ut bollar som man drar in mot mitten. Sen brer man ut resten av marängen i mitten.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.