Strasskakor med blåbärssylt

15 augusti, 2019

Blåbärssyltkakor med strassdeg. Strasskakor bakar man med delvis potatismjöl vilket gör den enormt spröda och nästan lite sandiga. Sen fyllde jag med blåbärssylt som nog ärligt är min favoritsylt.

Nyckeln för att verkligen kunna spritsa den här degen är att smöret verkligen måste vara rumsvart och att man måste bearbeta ner mjölen lite i taget. Sen är det faktiskt inga problem att spritsa, men det hjälper om du har en tyll med ganska stor öppning, minst 1 cm. Jag använde mig av en med många ganska djupa taggar.

RECEPT
16-20 kakor

100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl blåbärssylt av god kvalité

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
2. Blanda det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir krämigt.
3. Blanda vetemjöl och potatismjöl och tillsätt det lite i taget till smöret och rör tills du har en krämig deg.
4. Spritsa rundlar med en stor tyll  på en plåt. De flyter ut ganska mycket. Gör en grop med tummen och fyll med sylt.
5. Baka i ca 12-14 minuter. De ska bara ha fått lite lite färg. Låt dem svalna på plåten innan du lyfter av dem.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg