Stracciatellaglass med mintsmak

9 april, 2024

En glass med chokladkross smaksatt med mint. Om du älskar mintchoklad så är det här den godaste glassen som du kan äta. En glass som görs helt utan ägg.

Det var första gången jag testade att göra glass utan ägg. Eller jag har ju gjort på kondenserad mjölk förut, men här gör man som en redning med maizena och det blev faktiskt himla bra. Bra konsistens! Krämig utan att kännas fet.

Mintchoklad är en av mina favoritsmaker på godis, desserter och glass. Ofta färgas mintglassen som du köper grön, men jag valde att låta den behålla sin naturliga färg, förutom de gröna fläckarna av färsk mynta!

Tar du bort mintan och byter pepparminten mot vanlig så har du en perfekt vaniljglass!

Om du inte har en glassmaskin kan du hälla ut smeten i en vid form, typ en ugnsform och ställa in i frysen. Rör om varje halvtimme tills du har en fin konsistens på glassen. Den blir inte exakt samma resultat som i en glassmaskin, men smaken är densamma! Smält inte chokladen då, utan finhacka den och vänd ner den i glassen när den blivit lite frusen. 

Detta recept är ursprungligen publicerat i min bok, Desserter.

Fler glass-recept hittar du här >>

Mint stracciatella

4/5(1)
Röster
Portioner: Ca 7 dl glass

Ingredienser:

90 g strösocker (1 dl)

25 g maizena (3 msk)

1 nypa salt

1 tsk pepparmintessens

400 g mjölk (4 dl)

200 g vispgrädde (2 dl)

1 handfull färska myntablad

100 g mörk choklad

Instruktioner:

1. Rör samman socker, maizena och salt i en kastrull. Blanda ner pepparmintsessens, mjölk och grädde. Koka upp och låt sjuda 3–4 minuter till en tjock kräm. 

2. Finhacka myntan och rör ner i krämen. Sätt krämen i kylskåp tills den är helt kall, gärna över natten.

3. Smält chokladen och låt den svalna. Häll ner glassmeten i en glassmaskin, när den börjar blir färdig häller du chokladen i en tunn stråle ner i glassbunken medan den fortfarande snurrar i maskinen. Häll över glassen i en behållare och frys den i ett par timmar innan servering.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg