En glass med chokladkross smaksatt med mint. Om du älskar mintchoklad så är det här den godaste glassen som du kan äta. En glass som görs helt utan ägg.
Det var första gången jag testade att göra glass utan ägg. Eller jag har ju gjort på kondenserad mjölk förut, men här gör man som en redning med maizena och det blev faktiskt himla bra. Bra konsistens! Krämig utan att kännas fet.
Mintchoklad är en av mina favoritsmaker på godis, desserter och glass. Ofta färgas mintglassen som du köper grön, men jag valde att låta den behålla sin naturliga färg, förutom de gröna fläckarna av färsk mynta!
Tar du bort mintan och byter pepparminten mot vanlig så har du en perfekt vaniljglass!
Om du inte har en glassmaskin kan du hälla ut smeten i en vid form, typ en ugnsform och ställa in i frysen. Rör om varje halvtimme tills du har en fin konsistens på glassen. Den blir inte exakt samma resultat som i en glassmaskin, men smaken är densamma! Smält inte chokladen då, utan finhacka den och vänd ner den i glassen när den blivit lite frusen.
Detta recept är ursprungligen publicerat i min bok, Desserter.