Spenatpannkaksrulle med krämig laxmousse

15 augusti, 2023

spenatpannkaka med laxmousse

Färga och smaksätt pannkakan med spenat så känns den både matigare och nyttigare. Fyll sedan rullen med en krämig mousse av varmrökt lax och pepparrot.

Den här matiga rulltårtan kan du servera på en buffé, som en somrig lunch eller varför inte som en förrätt?

spenatpannkaka med laxmousse

Receptet kommer från min bok Tårtor och Smörgåstårtor. (annonslänk till Bokus)

Här hittar du alla mina andra recept med lax >>

spenatpannkaka med laxmousse

Spenatpannkaksrulle med krämig laxmousse

4.5/5(2)
Röster
Portioner: 12 bitar

Ingredienser:

Spenatpannkaka

20 g smör

150 g vetemjöl (2,5 dl)

0,5 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

1 påse färsk babyspenat (ca 70 g)

Laxmousse

300 g varmrökt lax

125 g cream cheese

15 g riven färsk pepparrot (ca 2 msk)

2 dl fint hackad dill (ca 60 g)

0,5 fint hackad rödlök

30 g majonnäs (2 msk)

200 g creme fraiche (2 dl)

Salt & Peppar

Instruktioner:

Spenatpannkaka

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader över- och undervärme).

2. Smält smöret.

3. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, äggen, det smälta smöret och spenaten. Mixa med en stavmixer till en slät grön smet.

4. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper och häll smeten i den. Grädda pannkakan i 30-35 minuter (den kommer att svälla upp men sjunker ihop igen när du tar ut den). Låt pannkakan svalna helt.

Laxmousse

1. Lägg alla ingredienser, utom creme fraiche, i en bunke och vispa med elvisp tills det gått ihop. Vispa creme fraichen fluffig i en annan bunke och vänd sedan ner den i moussen. Smaka av med salt och peppar.

2. Bred ut moussen på pannkakan och rulla ihop den hårt från kortsidan. Rulla in tårtan i bakplåtspapper och låt den sätta sig i kylskåpet i minst ett par timmar.

3. Skiva sedan upp och servera.

Det går fint att förbereda tårtan dagen före servering.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg