Den här kryddiga tårtan blir extra saftig med mosad sötpotatis i smeten. Den krämiga cream cheesefrostingen tillsammans med crunchet av kanderade pumpakärnor är det en riktig hit!
Det är inte ofta jag gör naked cakes, mest för att jag tycker klädda tårtor är så mycket vackrare. Men helt ärligt, den här blev ju superfin!
Det är säkert fler än jag som har märkt att det är lite knepigt att få tag på pumpapuré, och man kan ju såklart göra egen, men ibland är det inte så lätt att ens få tag på matpumpa i butiken. Men då tänkte jag att sötpotatis påminner ju ganska mycket om pumpa så det borde ju gå lika bra, och vet ni? Det gör det!
Det här är alltså en kryddig sötpotatiskaka med smaka av kanel och ingefära, och sötpotatis. Sötpotatis hjälper också till att göra den saftig. Sen har jag parat ihop den med en av mina favorittoppings, nämligen cream cheesefrosting. Som grädde på moset har jag också kanderade pumpakärnor i alla lager vilket ger fantastiskt smak och textur.
Louise
Hur klarar sig en tårta med denna frosting i rumstemperatur? Tänker både på stabilitet och hygien. Ska göra en bröllopstårta och den kommer troligtvis stå i rumstemperatur 2-3 timmar innan den serveras.
Ebba
Hej! Jag hade tänkt baka denna till min examensfest, men har bara två formar som är 16 cm i diameter. Har du något tips på lösning?
Emma Brink Rask
Fördela smeten och grädda i två formar. Sen kan du nog dela dem och göra tårtan med 4 bottnar.