Saftig och tung sockerkaka som håller sig god i flera dagar och som passar perfekt att baka i de fina rustika Nordic Ware-formarna.
Jag är ett sånt fan av Noric Wares sockerkaksformar, men det är inte alla recept som passar för dem. De riktigt luftiga och fluffiga svenska sockerkakorna blir inte lika fina i dem. Sockerkakor som är tunga och saftiga och som oftast utgår från att man vispar smör och socker och sen tillsätter ägg, snarare än vispar ägg och socker, blir mycket bättre, och håller formen bättre.
Ordningen i vilken man tillsätter ingredienserna här är lite speciell, men det ska addera till att kakan får fin volym.
Formen jag har bakat i kommer från Nordic Ware och heter Brilliance Bundt. Du hittar den här!
Petra
Du kanske missade det , m stort tack för fantastiska recept .
Emma Brink Rask
Tack för att du bakar!
Petra Hedberg
Kan man göra den även utan köksmaskin ,och vilket är då bäst sätt isåfall ?
Stort tack för fantastiska recept.
//Petra
Emma Brink Rask
Om du har en elvisp så går det bra. Annars blir det svårt.
Petra Hedberg
Bra tack då vet jag , har Elvisp och en enklare köksmaskin .
Tack för att du tog dig tid