Snittar av laxcheesecake

17 december, 2021

Små munsbitar med laxröra på kavring. Perfekt tilltugg till fördrinken eller bubblet, eller varför inte servera lite större som en förrätt?

Här har jag gjort ännu en variant av min populära laxcheesecake och skaldjursbakelser.  Men nu tog jag både kallrökt och varmrökt lax och mixade hela fyllnigen till en mousse. Med större bitar blir det helt enkelt svårare att skära ut små bitar. Jag gjorde allt i en form på 15×15 cm och sedan tog jag ut rundlar med en utstickare som var ca 3 cm.

Silikonbalkarna från Pufz är perfekt till dessa. 

Du kan förbereda cheesecaken ett par dagar före servering och sedan ta ut rundlarna när den satt sig och sedan förvara dem i en tät burk i kylen och bara ta fram lagom till servering.

Receptet på ostbollarna som du också ser på bilden hittar du här.

Snittar av laxcheesecake

4/5(18)
Röster
Portioner: Ca 30 bitar

Ingredienser:

Botten

150 g kavring

40 g smör

200 g cream cheese

 

100 g creme fraiche

100 g gravad eller kallrökt lax

100 g varmrökt lax

1 msk finhackad rödlök

1 msk hackad gräslök

1 msk hackad färsk dill (eller frusen)

1 tsk dijonsenap eller wasabikräm

1 msk saft från citron

Salt & Peppar

1 liten burk stenbitsrom

Instruktioner:

Botten

1. Lägg brödet i en mixer och mixa till smulor.

2. Bryn smöret och mixa det med brödsmulorna.

3. Lägg brödet i botten av en form, både rund och fyrkantig går bra. 15×15 cm eller ca 18 cm i diameter om rund.  Tryck till den så att du får en jämn fast botten.

Cheesecake

1. Vispa eller rör ihop cream cheese och cream fraiche tills det blir en jämn massa.

2. Mixa den kallrökta och den varmrökta laxen till en massa och vänd ner i ostsmeten.

3. Tillsätt rödlök, gräslök, dill, dijonsenap och citronsaft. Salta och peppra efter smak.

4. Rör samman allt och häll på kavringsbotten. Stryk ut så att du får en jämn botten.

5. Ställ cheesecaken i kylen i 3-4 timmar tills den har satt sig.

6. Stryk ut ett tunt lager med rom och ta ut rundlar. Eller skär med kniv i lagom munsbitar.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg