En jordnötsmarängrulltårta med mjölkchokladganache, dulce de leche, vispad grädde och salta jordnötter. En snickersbudapest helt enkelt!
Budapesttårta är ju bara för gott. En marängrulltårta med mandel eller nötter. Enkelt och festligt och kan göras med i princip vad som helst. Här hittar du ett recept med jordgubbar och salta mandlar.
Jag har även gjort en schwarzwaldrulltårta som bygger lite på samma princip, den hittar du här.
Jag fyllde tårtan med mjölkchokladganache och dulce de leche, vispad grädde och salta jordnötter. Den är nog god utan chokladganachen också.
Tårtan är väldigt söt, precis som snickers är, om man vill fräscha till det lite kan man ju välja att servera med färska bär till.
Det här receptet räcker inte riktigt till en helt stol långpanna, utan snarare 20×30 cm. Du kan såklart dubbla om du vill.
Mikaela
Hej! Jag undrar lite samma sak som Lotta…
Kan man frysa budapestrullen fylld?
Emma Brink Rask
Hej, jag skulle inte frysa den med fyllning i. Den kommer att bli mjuk och soggy och tappa sin frasighet.
Lotta
Hej!
Låter som ett fantastiskt recept som ja ska testa. Hur mkt tror du jag kan förbereda dagen innan? Allt, eller ska jag enbart baka botten och vänta med fyllningen till samma dag som den serveras?