[adinserter block="1"]

Snickersbudapestrulltårta

28 april, 2021

snickersbudapest

En jordnötsmarängrulltårta med mjölkchokladganache, dulce de leche, vispad grädde och salta jordnötter. En snickersbudapest helt enkelt!

snickersbudapest

snickersbudapest

Budapesttårta är ju bara för gott. En marängrulltårta med mandel eller nötter. Enkelt och festligt och kan göras med i princip vad som helst. Här hittar du ett recept med jordgubbar och salta mandlar.

Jag har även gjort en schwarzwaldrulltårta som bygger lite på samma princip, den hittar du här.

snickersbudapest

Jag fyllde tårtan med mjölkchokladganache och dulce de leche, vispad grädde och salta jordnötter. Den är nog god utan chokladganachen också.

Tårtan är väldigt söt, precis som snickers är, om man vill fräscha till det lite kan man ju välja att servera med färska bär till.

snickersbudapest

Det här receptet räcker inte riktigt till en helt stol långpanna, utan snarare 20×30 cm. Du kan såklart dubbla om du vill.

[adinserter block="2"]
snickersbudapest

Snickersbudapestrulle

4/5(87)
Röster
Portioner: 6 bitar

Ingredienser:

Marängbotten

90 g strösocker (1 dl)

40 g mandelmjöl (knappt 1 dl)

40 g malda/mixade salta jordnötter (knappt 1 dl)

25 g maizena (0,5 dl)

4 äggvitor (ca 140 g)

90 g strösocker (1 dl)

Mjölkchokladganache

50 g mjölkchoklad

50 g vispgrädde

Övrigt

4 dl vispgrädde

1 dl dulce de leche (karamelliserad mjölk)

1 dl salta jordnötter

20 g mörk choklad

Instruktioner:

Marängbotten

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (177 grader vanlig ugn) och klä en plåt med bakplåtspapper. Gör också klart en spritspåse med en rund tyll.

2. Blanda mandelmjöl och salta jordnötter till ett mjöl. Blanda med  maizena och den första delen socker i en bunke och ställ åt sidan.

3. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt lite socker i taget och vispa tills du har en fin, glansig och fast maräng.

4. Vänd ner de torra ingredienserna i marängen.

5. Fyll tyllen och spritsa sträck från kortsida till kortsida på plåten. Så nära varann att de precis nuddar.

6. Grädda i 20-25 minuter och låt sedan svalna en stund innan du vänder upp botten på ett annat bakplåtspapper, så att du har baksidan uppåt. Låt den svalna helt.

Mjölkchokladganache

1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om till en slät ganache. Låt den svalna såpass att du kan bre ut den på tårtbotten.

Montera tårtan

Bre ut ganachen på tårtbotten. Bre sedan ut dulce de lechen över. Vispa grädden och bre ut hälften på tårtan. Hacka hälften av jordnötterna i lite mindre bitar och strö över de över grädden. Rulla ihop tårtan. Smält chokladen och ringla den över tårtan. Skär sedan tårtan i sex bitar. Dekorera med resten av grädden, lite dulce och jordnötter.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Mikaela

    Hej! Jag undrar lite samma sak som Lotta…
    Kan man frysa budapestrullen fylld?

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej, jag skulle inte frysa den med fyllning i. Den kommer att bli mjuk och soggy och tappa sin frasighet.

  • Hej!
    Låter som ett fantastiskt recept som ja ska testa. Hur mkt tror du jag kan förbereda dagen innan? Allt, eller ska jag enbart baka botten och vänta med fyllningen till samma dag som den serveras?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg

[adinserter block="3"]