Smulpajsrutor med rabarber och vaniljkräm

28 april, 2020

Smulpaj med rabarber och vaniljkräm i behändiga rutor. Perfekta till picknicken eller att baka till många.

Även om det är lockande, bred inte ut för tjocka lager av kräm och sylt, för då blir det svårt att skära rutorna sen och få dem att hålla ihop.

Smulpajsrutor med rabarber och vaniljkräm

4/5(54)
Röster
Portioner: 9 rejäla bitar

Ingredienser:

Smuldeg

200 g smör

240 g vetemjöl (4 dl)

90 g strösocker (1 dl)

1 tsk vaniljsocker

35 g kokosflingor (1 dl)

Fyllning

Rabarbersylt (se recept här)

Vaniljkräm (se recept här)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Mixa alla ingredienser utom kokosen (den ska tillsättas senare) i en matberedare.

3. Tryck ut 2/3 av degen i en kvadratisk form, ca 20×20 cm.

4. Ställ in formen i ugnen och förbaka den i 10 minuter. Ta sedan ut den och bred ut ett lager med vaniljkräm, ca 0,5 cm tjockt. Bred sedan ett lika tjock lager med sylt över.

5. Blanda ner kokosen i den resterade smuldegen och smula över sylten.

6. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg. Låt den svalna helt innan du tar den ur formen och skär den i rutor. Den är enklast att få ut ur formen när den fått stå i kylen ett tag. Servera gärna rumstempererad.

 

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
10 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Antonija

    Halloj, åh så gott det ser ut! 😊 Vill gärna baka den till familjen till helgen men jag tål inte kokos, kan jag ta bort det rakt av eller bör jag tillsätta 1 dl vetemjöl istället? 🙂
    Tack på förhand! 😊 💕

  • Den satsen av rabarbersylt som du hänvisar till, går hela den åt till dessa rutor eller blir det över så man måste hålla på med rena och täta burkar osv?
    Överväger om jag ska göra eller köpa 😄

  • Går det att byta ut vetemjöl mot mandelmjöl?

    • A
      Emma Brink Rask

      Nja, du kan prova, men jag gissar att de kommer att hålla ihop lite sämre.

  • Mums! Vill baka många av denna! Tror du att det går bra att frysa?

  • Ser så gott ut! Men man borde väl kunna byta ut den ack så goda rabarbersylten mot något annat om man inte tål rabarber? 😘

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg