Smulpaj med rabarber och jordgubbar

29 april, 2019

Smulpaj och rabarber, sommar i en liten låda.

Orkar inte hur gott det är med smulpaj med rabarber. Årets första är alltid den bästa. Här fick rabarbern sällskap av jordgubbar, de är så bra kompisar.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

4.2/5(22)
Röster
Portioner: 8-10 portioner

Ingredienser:

Fyllning

500 g rabarber

250 g frusna jordgubbar

90 g strösocker (1 dl)

25 g potatismjöl (2 msk)

Smuldeg

200 g smör

180 g vetemjöl (3 dl)

70 g havregryn (2 dl)

70 g riven kokos (2 dl)

50 g mandelspån (1 dl) (plus lite extra att strö på toppen)

90 g socker (1 dl)

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

Instruktioner:

1. Skölj och dela rabarbern i bitar, ca 1,5 cm stora.

2. Blanda rabarbern, jordgubbarna, potatismjölet och sockret i en skål.

1. Sätt. ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig) och smörj en pajform, välj storlek utifrån om du vill ha en tunn eller tjock paj.

2. Lägg rabarber och jordgubbar i formen.

3. Smält smöret.

4. Blanda resten av ingredienserna i en skål och häll över smöret och blanda till en smuldeg.

5. Lägg smuldegen över frukten, strö över lite mandelspån och baka i ugnen i 25-30 minuter.

 

Servera ljummen, gärna med glass och rårörd vaniljsås.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Matilda

    Hej!

    Går det att använda frusna rabarber? Ska man öka mängden potatismjöl då?

  • Hej, om man vill göra den här pajen glutenfri men inte har något glutenfritt mjöl, har du något tips på hur man kan göra då? (: Har provat detta recept redan en gång och den var suupergod så skulle vilja bjuda på den igen!

    • A
      Emma Brink Rask

      Skippa vetemjölet och ta lite extra av allt det andra. Kanske lite mandemjöl också, det är inte så noga med smulpaj.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg