En mastig smörgåstårta med rostbiff, bacon och rostad lök. Som ett jättestort danskt smörrebröd.
Ett av mina favoritsmörrebröd i Danmark är den med fint skuren rostbiff, bacon, curryremoulad och rostad lök. Den här tårtan är inspirerad av dem.
Tårtan är en bjässe. Man kan självklart göra den mindre. Jag använde, som vanligt, färdiga bröd, de fyrkantiga rutorna.
Se receptet som inspiration, ta bort och lägg till vad du vill. Alla mått är ungefär, det är inte så noga när det kommer till smörgåstårta.
Tess
Hur stor ska smörgåstårtan bli/hur stor är formen som används?
Emma Brink Rask
2×3 formfranska. Alltså 6 skivor formfranskbröd.
Robert
Hej! Länken på brödet finns inte längre. Vad har du använt, och hur många skivor, för detta receptet vill jag gärna testa 🙂
Emma Brink Rask
Se om du kan hitta typ som polarkaka eller hönökaka men fyrkantiga.
Frida
Hej!
Testade taco och italiensk sist, nu är det dags för den danska! 🙂 länken till bröden fungerar inte, minns du kanske vad de heter?
B.
Hej! Den Philadelphia med lök finns ingenstans? Ska man ta original istället?
Emma Brink Rask
Ta originalet eller någon annan som du gillar, ex med paprika eller örter.