Smörgåstårta med rostbiff och bacon

28 maj, 2020

En mastig smörgåstårta med rostbiff, bacon och rostad lök. Som ett jättestort danskt smörrebröd.

Ett av mina favoritsmörrebröd i Danmark är den med fint skuren rostbiff, bacon, curryremoulad och rostad lök. Den här tårtan är inspirerad av dem.

Tårtan är en bjässe. Man kan självklart göra den mindre. Jag använde, som vanligt, färdiga bröd, de fyrkantiga rutorna.

Se receptet som inspiration, ta bort och lägg till vad du vill. Alla mått är ungefär, det är inte så noga när det kommer till smörgåstårta.

Smörgåstårta med rostbiff och bacon

3.7/5(130)
Röster
Portioner: 10-12 bitar

Ingredienser:

Fyllning 1

200 g skivad rostbiff

3 msk bostongurka

2 tsk curry

1 ask philadelphia pepparrot (175 g)

2 msk majonnäs

2 salladslökar

Fyllning 2

1 pkt bacon

1 ask philadelphia karamelliserad lök (175 g)

0,5 finhackad rödlök

1 dl creme fraiche

Övrigt

3 dl creme fraiche

3 msk majonnäs

3 dl rostad lök

300 g finskuren rostbiff

picklad rödlök

Smågurkor

orange tomater

Instruktioner:

Fyllning 1

1. Finstrimla rostbiffen, hacka salladslöken och blanda samman alla ingredienser.

Fyllning 2

1. Skär baconet i småbitar och stek knaprigt. Låt kallna på en bit hushållspapper.

2. Vispa creme fraichen tills den blir fast. Rör samman allt.

Lägg ihop tårtan

1. Lägg ut bröden på en bricka. Bred ut hälften av den första fyllningen. Lägg på ett lager till med bröd. Bred på den andra fyllningen. Mer bröd, sista lagret med den första fyllningen och sen ett sista lager bröd.

2. Vispa creme fraichen tills den blir fast. Rör ihop med majonnäsen. Bred ut på och runt om tårtan. Så här långt kan du förbereda dagen innan.

3. Tryck rostad lök på kanterna av tårtan och dekorera sedan ovanpå med rostbiff, picklad rödlök, tomat och gurka.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
7 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hur stor ska smörgåstårtan bli/hur stor är formen som används?

    • A
      Emma Brink Rask

      2×3 formfranska. Alltså 6 skivor formfranskbröd.

  • Hej! Länken på brödet finns inte längre. Vad har du använt, och hur många skivor, för detta receptet vill jag gärna testa 🙂

    • A
      Emma Brink Rask

      Se om du kan hitta typ som polarkaka eller hönökaka men fyrkantiga.

  • Hej!

    Testade taco och italiensk sist, nu är det dags för den danska! 🙂 länken till bröden fungerar inte, minns du kanske vad de heter?

  • Hej! Den Philadelphia med lök finns ingenstans? Ska man ta original istället?

    • A
      Emma Brink Rask

      Ta originalet eller någon annan som du gillar, ex med paprika eller örter.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg