En kladdkaka i ett pajskal av kex toppad med fluffiga marshcmallows. Precis som det amerikanska desserten som kallas S’mores.
S’mores är en marschmallow och en bit chokladkaka som man sätter mellan två kex och sedan grillar över öppen eld. Ett populärt snacksfika på utflykter i USA. Jag testat att göra s’mores av pepparkakor och nu gjorde jag en lite mer rejäl dessert inspirerad av kex, choklad och marschmallows.
I en pajform gör du ett skal av kex, jag använde hälften digestive och hälften brago, för det var det jag hade hemma. Du kan använda digestivekex, brago, mariekex eller hobnobs, det spelar ingen roll.
En kvadratisk pajform med löstagbar botten hittar ni exempelvis här.
Veronika
Går den att frysa ?
Veronika
Måste man ha en form med löstagbar botten?
Helene
Kan man göra kakan dagen innan och toppa med maschmallows och grädda av innan servering? Eller ska maschmallowsen ”tryckas fast” i kakan när den är varm?
Emma Brink Rask
Man trycker ner marshmallows innan kakan ör färdigbakad så det måste göras samtidigt.