Smördegssnittar med västerbottensost, creme fraiche, löjrom, picklad rödlök och dill. Som en perfekt liten munsbit till bubblet, fördrinken eller minglet.
Dessa små snittar har jag bjudit på många gånger när vi har gäster. Både till vanliga middagar, nyårsmiddagar och kräftskivor. De är perfekt att förbereda en stund innan gästerna kommer och är poppis att servera både till välkomstdrinken eller som en förrätt.
Du kan såklart använda vilken form av rom eller kaviar du vill, de blir lika goda (och mycket billigare) med stenbitsrom eller tångkaviar.
Du kan välja att vispa creme fraichen som du ska spritsa med om du vill ha den extra stabil, men om man slevar upp den direkt från burken i en spritspåse så brukar den hålla sig fast, men inte om du rör om i den före, då blir den rinnande. Och såklart så måste du inte spritsa ut creme fraiche och rom men det är så mycket smidigare än att skeda ut det.
Se till att smördegen med osten får ordentlig färg, det är också viktigt att den får vara inne länge nog så att själva smördegen verkligen bakas, annars blir de degiga och det är inte så gott.
Här hittar du receptet på en annan typ av smördegssnittar, med getost och karamelliserad rödlök. Också gott!