Smördegssnittar med getost och karamelliserad rödlök

30 juli, 2023

smördegssnittar med getost

Enkla smördegssnittar som är perfekta till välkomstdrinken och även funkar fint som mingelmat. Köp färdig smördeg och toppa med färskost med getost, karamelliserad rödlök, rosmarin och rostade pinjenötter.

smördegssnittar med getost

Jag hittade en chevrefärskost på ICA, men om du inte hittar det i din butik så kan du bara röra samman cream cheese eller mascarpone med krämig getost (alltså den utan skal).

Skär din färdiga smördeg (köp gärna en som har riktigt smör i sig) i lagom munsbitar. Dessa snittar är goda att äta ljumna men de är också goda i rumstemperatur så du kan enkelt förbereda dem några timmar innan gästerna kommer. Rödllöken kan du har preppat och ha i kylen i flera dagar i förväg.

smördegssnittar med getost

Pinjenötterna kan man också byta ut mot salta solroskärnor om man vill.

Här hittar du fler recept på drinktilltugg >>

smördegssnittar med getost

Smördegssnittar med getost och karamelliserad rödlök

4/5(11)
Röster
Portioner: 24 st

Ingredienser:

Karamelliserad rödlök

2 stora rödlökar

Smör och olja att steka i

1 kvist färsk rosmarin

2 msk balsamvinäger

Övrigt

1 pkt färdigkavlad smördeg

2 dl färskost med getostsmak

1 dl pinjenötter

1 kvist färsk rosmarin

Instruktioner:

Karamelliserad rödlök

1. Skiva rödlöken tunt. Stek den i ca 1 msk smör och 1 msk olja tillsammans med färsk rosmarin på medelhög värme tills den blivit mjuk men inte fått färg. Det tar minst 20 minuter.
Tillsätt balasamvinägern och låt det puttra ihop i ett par minuter.

Snittar

1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader över- undervärme.)

2. Skär degen i bitar, enklast med en pizzaskärare, ca 24 bitar är lagom. Separera dem något och lägg dem på en plåt.

3. Fördela färskosten på smördegen, enklast om du lägger den på en spritspåse men du kan också bre ut, men spara 1 cm smördeg runt kanterna. Lägg på lite rödlök på getosten och grädda i ugnen i ca 10 minuter tills smördegen puffat upp sig och fått fin färg.

4. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de får färg. Lägg på pinjenötter och lite färsk rosmarin på snittarna.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg