Smetanapannacotta med löjrom och lantchips

18 november, 2024

Ett läckert drinktilltugg att bjuda på innan maten. En krämig smetanapannacotta som du toppar med rom och äter med krispiga chips! Ett kul sätt att servera på!

Kanske är det lite fusk att kalla det här för en tårta. Men det är så väldigt gott så jag är säker på att du kommer att förlåta mig. Kombinationen av krispiga chips, salt rom och krämig smetana är oemotståndlig. Den här serverar jag som drinktilltugg med ett glas bubbel.

Du kan antingen stöpa pannacottan i en springform som du klär med bakplåtspapper i botten och runt om, eller göra den i en silikonform, som denna. Oavsett så behöver du frysa den för att du ska få loss den från formen. Då lägger du den sen frusen på fatet och låter den tina, det tar bara någon timme.

Annars kan du såklart bara hälla pannacottan i en skål och låta den stelna i den i kylen och servera den därifrån, men det är inte riktigt lika fint.

Här är alltså meningen att alla bara tar ett chips och hugger in. Får man dubbeldippa? Nja, det är väl frågan.

Här hittar du fler idéer på drinktilltugg >>

Smetanapannacotta med löjrom och lantchips

5/5(1)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Smetanapannacotta

2 gelatinblad

200 g grädde (2 dl)

200 g smetana (2 dl)

Salt och peppar

Toppings

100 g krispiga salta potatischips (och gärna fler att servera bredvid i en skål)

160 g rom (löjrom, stenbit eller tångkaviar eller vad du nu har för favorit)

1 rödlök

1 knippe färsk dill

1 citron, rivet skal

Svartpeppar

Instruktioner:

Smetanapannacotta

1.Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter.

2. Värm grädden till strax under kokpunkten och smält gelatinet där i. Rör ner smetanan och smaka av med salt och peppar.

3. Klä en form, 18–20 cm, med plastfolie tättt intill botten och kanter och häll smeten där i. Sätt in i kyl i minst 4–5 timmar, eller i frysen.

Dekorera

1. Ta fram pannacottan och lossa från formen och lägg på ett fat (om den är svårhanterlig, lägg in den i frysen i en timme först).

2. Lägg chipsen på pannacottan. Klicka ut rommen och finhackad rödlök. Dekorera med dill, rivet citronskal och svartpeppar.

Servera gärna med mer chips och rom vid sidan om. Tårtan ska ätas med händerna genom att ta ett chips och ta pannacotta och tillbehör med det.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg