Ett läckert drinktilltugg att bjuda på innan maten. En krämig smetanapannacotta som du toppar med rom och äter med krispiga chips! Ett kul sätt att servera på!
Kanske är det lite fusk att kalla det här för en tårta. Men det är så väldigt gott så jag är säker på att du kommer att förlåta mig. Kombinationen av krispiga chips, salt rom och krämig smetana är oemotståndlig. Den här serverar jag som drinktilltugg med ett glas bubbel.
Du kan antingen stöpa pannacottan i en springform som du klär med bakplåtspapper i botten och runt om, eller göra den i en silikonform, som denna. Oavsett så behöver du frysa den för att du ska få loss den från formen. Då lägger du den sen frusen på fatet och låter den tina, det tar bara någon timme.
Annars kan du såklart bara hälla pannacottan i en skål och låta den stelna i den i kylen och servera den därifrån, men det är inte riktigt lika fint.
Här är alltså meningen att alla bara tar ett chips och hugger in. Får man dubbeldippa? Nja, det är väl frågan.