Gräddbollssmet på ett sprött mördegskex doppat i mjölkchoklad och med rostad kokos på toppen.
Precis som de som du brukar köpa i kiosken, fast godare. Om du inte har lust att baka egna mördegskex kan du spritsa på de mariekexen som är lite avlånga. Jag hade en utstickare i den här formen, om du inte har en liknande så kan du skära degen i rektanglar.
Jag har spritsat dem med tyllen Wilton 1 M. Men vilken stjärntyll som helst går egentligen fint. Man håller tyllen och påsen uppåt men lite parallellt med kexen och spritsar sedan mot dig i cirkelliknande rörelser. Det finns en liten film under mina höjdpunkter som heter ”spritsa” på mina instagram där man kan se hur jag gör.
Jeanette
Hej! Testade att göra dessa igår. Men tyckte chokladen blev lite för trögflytande vid rätt temperatur. Har du olja i för att få lite tunnare konsistens och få det snyggare? Annars, supergoda och väldigt bra recept!
Emma Brink Rask
För mig funkade den här bra, men jag brukar ha i lite olja eller kakaofett om jag vill ha den lite rinnigare.
Kerstin
Det hör verkar så gott😋. Kan man ha mörkchoklad istället för mjölk chokad?
Emma Brink Rask
Absolut!
Pernilla
Hej!
Dessa ser otroligt fina och smarriga ut så att man blir sugen på att testa göra dom själv.
Tänkte höra vad det är för mönstermatta eller liknande du använt för att få mönster på kexen? 😉
emmabrink
Det är en perforerad silikonmatta som jag använder. Se här: https://bakers.se/catalog/products/silipatmatta-perf-530×325-mm-12296-3/?ute_source=website&utm_medium=referral&utm_campaign=brinken_bakar