Ljuvligt goda bakelser av skaldjurscheesecake. En given hit på både kräftskivan och kalasbuffén.
Jag utgick från mitt succérecept på laxcheesecake och bytte ut några av ingredienserna bara. Sen valde jag att montera cheesecaken i en rektangulär form och skar den sen i fyrkanter så att alla kunde få en enskild bakelse. Jag har en ställbar rektangulär form som jag verkligen kan rekommendera, ni hittar den ex hos Bagaren & Kocken. Den är ställbar från 18 x 25 cm och upp till 34 x 53 cm och då ställer man den direkt på ett bakplåtspapper. Så smidigt! Går utmärkt att baka i också.
Janina
Hej!
Jag testade laga den här igår kväll, den är nu utomhus i plus 2 grader. Insåg för sent att det stod på både räkpåsen och romburken att de inte får frysas ner igen. Jag hade tänkt frysa in den och spara till julafton, men är nu osäker på om jag vågar frysa ner räkorna och rommen igen?
Emma Brink Rask
Hej! Oj, jag vet inte riktigt. Jag har alltid använt färska räkor. Fisk och skaldjur är ju mest känslig av all mat att frysas två gånger. Så jag vet inte om jag skulle våga det.
Janina
Ok, stort tack för svaret! Får fundera hur jag gör nu, ligger i frysen för tillfället… finns lite dåligt med färska räkor i Finland, tyvärr.
Jennifer
Otroligt gott recept! Går den att frysa?
Emma Brink Rask
Det går fint!
Felicia Werin Svensson
Alltid lika imponerad av dina upplägg!
Emma Brink Rask
Tusen tack!
Anja
Visst kan man förbereda denna kvällen innan och äta till tex. Lunch? Den håller sig god?
Emma Brink Rask
Absolut!