En gräddtårta med alla semlans smaker. Kardemumma, rostad mandel och grädde gör semmeltårtan till ett smaskigt alternativ till semlan.
Skulle jag eller skulle jag inte? Jag måste erkänna att den här semmelhysterin som råder i Sverige från 1 januari och framåt är smått galen. Jag älskar semlor! Helst originalet, små, hembakade och alldeles nygjorda, annars får det vara. Och nog kan det slinka ner en 5-6 stycken under en säsong, men mer besatt än så är jag inte. I alla fall så bestämde jag mig ändå för att embraca den här galna hysterin, jag menar, jag har ju ändå en bakblogg!
Tårtbotten är heeeelt vanliga tårtbottnar, såna man gör till gräddtårtor och prinsesstårtor. De är varvade med mandelmassa och grädde. Jag gör alltid min egen mandelmassa, på rostad mandel och den är superenkel och GUDOMLIG! Sen har jag spritsat tårtan med grädde och toppat med rostad flagad mandel. Semmeltårtan är vacker, luftig och med alla semlans egenskaper. Kul att spritsa efter eget humör!
Kolla in alla mina recept med semmeltema här >>
Här hittar ni en sån platt tyll som jag använt >>
Till rosorna har jag använt mig av tyllen Wilton 1M.
Emelie
Hej,
Jag försöker hitta en 16cms form och var inne på den danska sidan som du nämnde: https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/forme-og-bageudstyr/silikomart-tor100
Den formen var bara 5 cm hög dock, är det tillräckligt? Tror min vanliga 24 cms form är 6.5.
emmabrink
5 cm räcker, fäst ett bakplåtspapper runt kanten som är högre som ett extra stöd.