Semmelpancakes

22 januari, 2021

Fluffiga amerikanska pannkakor som smakar som semla. Pancakes med kardemumma och klickar av mandelmassa i smeten. Servera med lättvispad grädde.

Jag använde mitt vanliga recept på amerikanska pannkakor, men tillsatte nymortlad kardemumma i smeten. Sen när jag stekte dem så klickade jag lite mandelmassa på varje pannkaka innan jag vände den. Och sen åt jag med rostade mandelspån och lättvispad grädde. Ojojoj, vilken frukost i semmeltid!

Kolla in mina andra varianter av pancakes här, och om du klickar här så kan du se alla mina semmelrecept!

Semmelpancakes

4.5/5(2)
Röster
Portioner: 8-10 rejäla pannkakor

Ingredienser:

Pannkakor

1 dl grädde

2 dl mjölk

2 msk vitvinsvinäger

210 gram vetemjöl (3,5 dl)

2 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

0,25 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

1 msk socker

2 ägg (små till medium)

35 gram smält smör

1 tsk mortlad kardemumma

Övrigt

3 dl vispgrädde

1 dl rostade mandelspån

Instruktioner:

1. Blanda grädde, mjölk och vinäger och låt stå framme i 10 minuter.

2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och socker i en bunke.

3. Blanda sen gräddmjölken med ägg och smält smör.

4. Rör samman de torra och blöta ingredienserna, men rör inte för mycket, smeten ska vara lite klumpig. Rör man för mycket kommer inte pannkakorna att puffa upp så mycket som vi vill.

5. Stek sedan pannkakorna på medelhög värme. När de stekt någon minut, klicka i några klickar mandelmassa och när ovansidan är fylld av bubblor så är det dags att vända dem. Låt dem sedan bara steka någon minut på andra sidan.

Servering

Servera med lättvispad grädde och rostade mandelspån.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg