Semmelmazarin

5 februari, 2021

Saftig kardemummamazarin med hemmagjord rostad mandelkräm och fluffig grädde.

Jag har flera olika av den här sortens formar med en upphöjd botten. De kallas för Kaiserformar och är inte helt lätta att få tag i. Men du kan köpa dem exempelvis hos Bakers, kolla in den här sidan.

Formen som jag har använt är slät och 21 cm i diameter, receptet funkar även till de krusiga formarna för 20-24 cm. Smörj dem ordentligt och klipp ett runt bakplåtspapper och lägg på den platta delen i mitten.

Om du inte har en sån form så kan du såklart baka den här kakan i en vanlig pajform eller springform som är ca 20 cm. Bred ut mandelkrämen ovanpå och spritsa grädden på det.

Jag har spritsat med en St Honorétyll, eller inte ens det, för jag bara klippte ett hål i min spritspåse som liknar den tyllen. Kolla in min film på instagram hur jag gjorde.

Semmelmazarin

3.8/5(38)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Kardemummamazarin

100 g rumsvarmt smör

200 g riven mandelmassa

90 g socker (1 dl)

2 ägg

60 g vetemjöl (1 dl)

1 tsk bakpulver

2 tsk kardemummakärnor

Övrigt

3 dl vispgrädde

Rostade mandelspån

Instruktioner:

Kardemummamazarin

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda smör, mandelmassa och socker och rör ihop det krämigt, enklast med en elvisp. Men det måste inte vispas poröst, bara tills du har en enhetlig kräm.

3. Rör i ett ägg i taget.

4. Mortla kardemumman och blanda med mjöl och bakpulver. Vänd samman med de andra ingredienserna tills du har en tjock smet.

5. Bred ut smeten i formen och baka i ca 25-30 minuter. Känn med en trästicka som ska komma ut torr.

6. Låt kakan svalna i nån minut i formen och stjälp sedan den ur formen, och låt den svalna helt.

Lägg ihop

Bred ut mandelkrämen i fördjupningen av kakan. Vispa grädden och spritsa (eller bara bred ut) på kakan. Strö på rostade mandelflisor och servera genast.

Kakan går att förbereda, men spritsa på grädden precis innan servering. Mazarinen blir hård och inte så god när det stått i kylen ett par timmar.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Älskar dina recept, och saknar podden! En fråga om förberdelse av denna tårta, kan botten bakas i förväg? Det står att botten blir torr i kylen – kan jag baka den dagen före och förvara i rumstemperatur eller frysa in?

    • A
      Emma Brink Rask

      Om du bakar den i förväg, frys då in den. Om det bara är dagen före kan du ha den i en tät påse i rumstemperatur.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg