Saftig kardemummamazarin med hemmagjord rostad mandelkräm och fluffig grädde.
Jag har flera olika av den här sortens formar med en upphöjd botten. De kallas för Kaiserformar och är inte helt lätta att få tag i. Men du kan köpa dem exempelvis hos Bakers, kolla in den här sidan.
Formen som jag har använt är slät och 21 cm i diameter, receptet funkar även till de krusiga formarna för 20-24 cm. Smörj dem ordentligt och klipp ett runt bakplåtspapper och lägg på den platta delen i mitten.
Om du inte har en sån form så kan du såklart baka den här kakan i en vanlig pajform eller springform som är ca 20 cm. Bred ut mandelkrämen ovanpå och spritsa grädden på det.
Jag har spritsat med en St Honorétyll, eller inte ens det, för jag bara klippte ett hål i min spritspåse som liknar den tyllen. Kolla in min film på instagram hur jag gjorde.
Jonna
Älskar dina recept, och saknar podden! En fråga om förberdelse av denna tårta, kan botten bakas i förväg? Det står att botten blir torr i kylen – kan jag baka den dagen före och förvara i rumstemperatur eller frysa in?
Emma Brink Rask
Om du bakar den i förväg, frys då in den. Om det bara är dagen före kan du ha den i en tät påse i rumstemperatur.