Om man vill vänta lite med semlorna men tjuvstarta med smakerna så är semmelglass en bra idé! Kardemummaglass med mandelmassaripple och rostad mandel.
Bageriet där min syster jobbar, Lundbergs i Gröndal, har världens godaste glass med semmelsmak. I år ville jag testa att göra egen och oj så gott det blev.
Krämig glass med kardemummasmak som varvas med hemmagjord mandelmassa och rostad mandel. En glass som såklart är god året om men som verkligen smakar semla!
Gelatinet gör glassen krämigare och bättre i konsistensen, men man kan utesluta det om man vill.
Linnéa
God men blir alldeles grynig. Receptet skulle nog må bra av någon droppe bittermandel. Smakar mest kardemumma.
Emma Brink Rask
Bittermandel är det värsta jag vet så det hittar du aldrig i mina recept, men du är såklart fri att tillsätta vad du vill.
Grynig ska den dock inte bli, då har något blivit fel.
Eva
Hej, om jag ska göra 4 portioner, behöver jag öka på receptet?
Mvh Eva
Emma Brink Rask
Nej, då räcker detta.
Klara
Hej,
Detta låter ju supergott! Kan man skippa eller ersätta gelatinet i glassen på något sätt för att göra den vegetarisk?
Tack på förhand!
Emma Brink Rask
Du kan skippa det, det förändrar konsistensen lite, men funkar.