Om man vill vänta lite med semlorna men tjuvstarta med smakerna så är semmelglass en bra idé! Kardemummaglass med mandelmassaripple och rostad mandel.
Bageriet där min syster jobbar, Lundbergs i Gröndal, har världens godaste glass med semmelsmak. I år ville jag testa att göra egen och oj så gott det blev.
Krämig glass med kardemummasmak som varvas med hemmagjord mandelmassa och rostad mandel. En glass som såklart är god året om men som verkligen smakar semla!
Gelatinet gör glassen krämigare och bättre i konsistensen, men man kan utesluta det om man vill.
4 reaktioner på ”Semmelglass”
Hej,
Detta låter ju supergott! Kan man skippa eller ersätta gelatinet i glassen på något sätt för att göra den vegetarisk?
Tack på förhand!
Du kan skippa det, det förändrar konsistensen lite, men funkar.
Hej, om jag ska göra 4 portioner, behöver jag öka på receptet?
Mvh Eva
Nej, då räcker detta.