Sega daimkakor

22 juli, 2019

Sega kola- och chokladkakor med daim. Godare än godis!

Jag älskar verkligen mintchoklad! Och nu när Daim släppt har en limited edition med mintsmak har jag redan ätit en årsranson. Jag kom också på att det nog skulle vara grymt gott att baka med, och det var det såklart.

Här har jag utgått från min recept på kolasnittar, och adderat choklad med daim, krossad mintdaim på toppen, plus bakat dem som runda kakor istället för snitt. Svårare än så behöver det inte vara att utveckla nya recept!

Sega daimkakor

3.9/5(145)
Röster
Portioner: Ca 20 kakor

Ingredienser:

100 g kallt smör

45 g strösocker (0,5 dl)

45 g råsocker (0,5 dl)

40 g ljus sirap (2 msk)

135 g vetemjöl (2,25 dl)

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

100 g Marabou choklad med daim

Hackad daim med mintsmak (eller vanlig om du vill)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)

2. Lägg alla ingredienser, utom choklad och daim, i en matberedare och kör på högsta volym tills det precis går ihop till en deg.

3. Hacka chokladen och blanda in i degen.

4. Gör ca 20 runda kakor av degen, platta till dem lite och strö hackad daim på toppen.

4. Grädda i 10-12 minuter.

5. Låt svalna någon minut försök sen att inte äta upp alla på en gång!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg