Sega chokladsnitt

20 maj, 2020

Mjuksega chokladsnitt med pärlsocker. En riktigt gammal klassiker som aldrig går ur tiden. Lättbakad och supergod!

De här kakorna behöver ingen närmre presentation. Ni känner redan varandra. Ni älskar dem redan. Här är receptet på hur jag gör dem. Jag valde att göra dem ganska stora den här gången, för så gillar jag dem bäst.

Sega chokladsnitt

4/5(30)
Röster
Portioner: 15-20 kakor

Ingredienser:

100 gram smör

45 g strösocker (0,5 dl)

40 g muscovadosocker (0,5 dl) (både ljust och mörkt blir gott)

40 g sirap (2 msk)

120 g vetemjöl (2 dl)

20 g kakaopulver (3 msk)

0,5 tsk bikarbonat

Till dekoration

1 ägg

pärlsocker

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

2. Lägg alla ingredienser (utom ägg och pärlsocker) i en matberedare och mixa snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar, rulla ut dem och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Platta till dem lite försiktigt med fingrarna.

3. Vispa upp ägget i ett glas med en gaffel. Pensla kakorna med ägget och strö över pärlsocker. Baka i 15-20 minuter, jag brukar medvetet underbaka dem lite för då blir de extra sega. Skär snitt med en vass kniv och låt dem svalna på plåten.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej!
    Jag tänkte baka dessa inför ett kalas och undrar då om jag kan dubbla receptet eller om det riskerar att sabba degen?
    Ser fram emot att baka dessa.
    Vänligen,
    Maja

  • Åh vilka goda chokladsnittar de blev😍. Du är en riktig sjärnbagare. Hittills har jag provat 3 recept av dina och alla 3 är absolut värda 5 stjärnor.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg