Sega chokladsnitt med vit choklad

21 april, 2017

chokladsnitt-1

Sega, knäckiga och chokladiga snittkakor som är busenkla att baka.

Jag är i vanliga fall inte så förtjust i vit choklad, men om det är i något bakverk det verkligen är gott så är det som chocolate chip i chokladkakor. Här har jag för enkelhetens skull gjort dem som snittkakor och bara vänt ner vita chokladknappar i degen på slutet. Ca 20

chokladsnitt-3

Sega chokladsnitt med vit choklad

4/5(37)
Röster
Portioner: Ca 20 kakor

Ingredienser:

100 g smör

90 g strösocker (1 dl)

40 g ljus sirap (2 msk)

15 g kakao (2 msk)

120 g vetemjöl (2 dl)

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

Vita chokladknappar ca 1 dl (eller motsvarande mängd hackad vit choklad i centimeter-stora bitar.)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Lägg alla ingredienser utom chokladknapparna i en matberedare och mixa tills det precis går ihop till en deg.

3. Ta ut degen och knåda in chokladknapparna.

4. Rulla till två längder på och lägg på en plåt. Gaffla lätt.

5. Grädda i 10-12 minuter.

6. Låt svalna i nån minut och skär sen längderna i snitt.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg