Den klassiska nötmaräng- och gräddtårtan i form av en rulltårta och med en touch av apelsin.
Av väldigt få komponenter, egentligen bara nötmaräng, grädde och choklad är denna klassiska tårta uppbyggd. Jag valde att göra den som gräddtårta, och då blir den ju lite lik sin kusin budapeststubben. Men man kan såklart även göra denna som en rund vanlig tårta.
För att addera lite mer smak gav jag den en touch av apelsin, både med rivet skal och en skvätt Cointreau i grädden, (jag såg att Leila Lindholm gjort liknande någonstans), men det kan man ju såklart hoppa över!
Chokladdekorationerna gör man genom att bre ut ett tunt lager av tempererad choklad på ett bakplåtspapper, rulla ihop det och sedan låta det stelna. När man sen försiktigt snurrar ut bakplåtspappret igen så får man så här fina ”barkbitar”.
Linda
Hej! Vad har du för storlek på ugnsformen? 😊
Emma Brink Rask
Standard, 30×40. Men jag spritsar bara smet på samma storlek som ett standard bakplåtspapper.