Schackrutan är mördegskakans lyxvariant och en given kaka på alla kakfat, så enkel och så vacker och just det, så god!
Om man gillar vanliga mördegskakor så är ju schackrutan mördegskakans rolls royce. Jag gillar att göra dem knivskarpa så att de verkligen imponerar på bordet. Det gör man enklast genom att skära stolpar eller pinnar av degen som man sen lägger ihop. Sen tycker jag att det är fint att rulla in rullen i mörk eller ljus deg. (Kolla gärna in under ”tips” i mina höjdpunkter på instagram, där visar jag lite hur jag har gjort här.)
Nyckeln för att lyckas med att göra dem så här skarpa är att man hela tiden jobbar med kall deg. Så fort degen blir för mjuk eller för varm, in med den i kylen eller frysen några minuter.
Man vill inte att den ljusa degen ska få för mycket färg, för då missar man lite av effekten. Två saker att tänka på då är att inte baka dem för länge eller på för hög temp. Det andra är att inte ha för mycket socker i degen. Jag lovar att de här smakar ljuvligt ändå!
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Ida
Hittar tyvärr inte filmen hur du gör på Instagram under ”Tips”. Finns det att se någon annanstans?
Gillade din blogg innan men din nya sida här är ju helt fantastisk!!
emmabrink
Jag har ingen riktigt bra film på det, får fixa det någon dag.
Tack!