En saftig och lite tyngre sockerkaka med nötter och vinbär. Svårt att bara ta en skiva.
När jag växte upp var vi ibland på husvagnssemester i Danmark. Då köpte vi ofta något som hette sandkaka. Vi köpte den färdigbakad i butik, en kompakt sockerkaka med nötkrokant på toppen. När jag tänker på sandkaka så ser jag oss sitta där på sanddynorna i Skagen och fika på denna kaka, som jag för övrigt älskade. Det som gör den kompaktare än en vanlig sockerkaka är att man vispar smör och socker poröst och sedan adderar äggen, istället för att vispa ägg och socker poröst.
Jag har aldrig testat att baka den förut, men här är en variant på den. Den innehåller malda hasselnötter och det kan man ersätta med mandelmjöl om man vill för en lite mer neutral smak. Även bären kan man utesluta.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Clara
Alltså den här kakan är SÅ GOD! Blev min och alla gästers stora favorit sommaren 2023 och nu väntar jag på att vinbären ska mogna så jag kan baka den igen. Kommer nog testa med rabarber bara för att jag inte kan vänta mer på den nu!
Emma Brink Rask
Kul att höra!