Salted caramel kokostoppar med saffran och vit choklad

2 december, 2022
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Busenkla salted caramel kokostoppar med saffran och dulce de leche som du doppar i vit choklad. Du rör ihop dem på ett kick och kan ha dem både som kaka och godis i jul och advent.

Originalet, salted caramel kokostoppar med choklad fick en julvariant med saffran som jag gjorde lite mindre och doppade i vit choklad. Så himla saftiga och goda och verkligen så enkla att göra.

Jag brukar låta smeten stå och dra i ca 30 minuter så att den blir lite tjockare och stabbigare. Sen klickar jag bara ut bollar med en kakskopa. Men du kan klicka ut dem med sked och rulla dem försiktigt i händerna eller toppa dem med fingrarna.

Salted caramel kokostoppar med saffran och vit choklad

3.6/5(41)
Röster
Portioner: Ca 20 kakor

Ingredienser:

50 g smör

 

1  g saffran

200 g kokosflingor

1 dl strösocker

2 ägg

0,5 tsk salt

100 g vit choklad

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

2. Smält smöret tillsammans med saffran.

3. Blanda kokosflingor, socker, ägg, salt, dulce de leche och det smälta smöret.

4. Klicka ut kakorna på ett bakplåtspapper på en plåt.  Grädda i 13-15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

5. Smält försiktigt chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa halva kakan i choklad och låt det stelna.

Kakorna håller sig i flera veckor i kylen och de går fint att frysa.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg