Salted caramel kokostoppar med chokladbitar

16 juli, 2020

Ljuvligt goda kokostoppar gjorda med dulce de leche och chokladbitar i smeten. Och så en nypa salt för den perfekta balansen.

Om du älskar kokos kommer du att smälla av när du sätter tänderna i den här kokostopparna. Jag har ersatt en del av sockret med dulce de leche, alltså karamelliserad mjölk. Och så hackad choklad i. Jag bakade dem så att de fick en knaperseg yta och ett kladdigt inre, man kan baka dem lite längre på lägre värme om man hellre vill ha dem jämnbakade.

Jag klickade ut smeten med en glasskopa och fick en fin form på dem. Men man kan forma dem precis som man vill, exempelvis göra dem toppigare.

Salted caramel kokostoppar med chokladbitar

3.9/5(160)
Röster
Portioner: 9 rejäla kakor

Ingredienser:

50 g smör

200 g kokosflingor

1 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vanilj

0,5 tsk salt

75 gram hackad mörk choklad

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

2. Smält smöret.

3. Blanda kokosflingor, socker, ägg, vanilj, salt, dulce de leche och de smälta smöret. Tillsätt sedan den hackade chokladen.

4. Klicka ut nio kakor (eller fler om du vill göra mindre kakor) på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 13-15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Dela det här inlägget:
7 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Wow, de blev helt underbara. Tack! Och så enkla att göra dessutom.

  • Kan man frysa dessa?

  • De ser fantastiska ut och jag vill baka dem direkt! Men vad menas med 1 tsk vanilj? Vaniljsocker/pulver/stång?🤔

  • Vad tror du om att byta ut Dulce de Leche mot salt karamellsås? Min man tål inte laktos och det känns lite overkill att göra Camillas laktosfria kondenserade mjölk för några kokostoppar. Salt karamellsås finns däremot i kylen.😁

    • A
      Emma Brink Rask

      Testa! Blir kanske lite kletigare men säkert gott!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg