En mjuk supersaftig saffranskaka med chokladbitar. Så god att det inte går att sluta äta.
Detta är en perfekt vardagskaka att äta lite av varje dag fram till de riktiga juldagarna.
Jag älskar mitt recept på mjuk pepparkaka, framförallt för hur saftig och tung kakan blir. Så jag tog det och gjorde om det till en saffranskaka. Och den är verkligen otroligt saftig, den blir nästan mer och mer saftig för varje dag som går. Chokladbitarna har, som ni ser, åkt ner till botten av kakan och så blir det med en så här pass lös smet, man behöver en tjockare smet för att de inte ska sjunka. Men jag tycker inte att det gör så mycket. Man kan också hoppa över chokladen om man vill. Men oj så gott det var tillsammans med saffranen.
Formen jag har använt kommer från Nordic Ware och heter Blossom. Ni hittar den här.
4 reaktioner på ”Saftig saffranskaka med choklad”
Lägger du chokladen i formen innan du häller på smeten 🤗
Nej, jag gör som det är beskrivet i receptet.
Är det mörk choklad i den?
Du tar vilken choklad du vill, det spelar ingen roll. Men jag tog mörk.