En mjuk supersaftig saffranskaka med chokladbitar. Så god att det inte går att sluta äta.
Detta är en perfekt vardagskaka att äta lite av varje dag fram till de riktiga juldagarna.
Jag älskar mitt recept på mjuk pepparkaka, framförallt för hur saftig och tung kakan blir. Så jag tog det och gjorde om det till en saffranskaka. Och den är verkligen otroligt saftig, den blir nästan mer och mer saftig för varje dag som går. Chokladbitarna har, som ni ser, åkt ner till botten av kakan och så blir det med en så här pass lös smet, man behöver en tjockare smet för att de inte ska sjunka. Men jag tycker inte att det gör så mycket. Man kan också hoppa över chokladen om man vill. Men oj så gott det var tillsammans med saffranen.
Formen jag har använt kommer från Nordic Ware och heter Blossom. Ni hittar den här.
Moa
Den här blir så himla god, men jag upplever att min ibland blir lite ”grynig” typ och smular mycket trots att den är saftig. Har du någon idé på vad det kan bero på?
Emma Brink Rask
Hej! Det känner jag inte alls igen så jag vet inte riktigt vad det skulle kunna bero på.
Patricia
Den här kakan står högst upp på min”att baka”-lista, ser så god ut! 😍 men jag undrar hur man smörjer den här typen av krusidelliga formar, med en spray kanske? Tänker att det måste vara omöjligt att nå alla kanter med en bit smör i hushållspapper som jag brukar göra.
Josefin Söderström
Hej!
Tänkte baka denna kakan nu men har inte äppelmos hemma. Går det att byta ut med något annat tro? Tex mot mer gräddfil? 🙂
Emma Brink Rask
Du kan prova, det borde gå
Katharina
Lägger du chokladen i formen innan du häller på smeten 🤗
Emma Brink Rask
Nej, jag gör som det är beskrivet i receptet.
Nikolina
Är det mörk choklad i den?
Emma Brink Rask
Du tar vilken choklad du vill, det spelar ingen roll. Men jag tog mörk.