En supersaftig mjuk kaka med mandelmjöl och yoghurt. Den är god med alla frukter och bär, här med nektariner och björnbär.
Jag kan snart inte räkna längre hur många varianter jag har gjort den här kakan i. Så fort jag ska göra en mjuk kaka med frukt eller bär, så använder jag det här receptet. Till rabarber, äpplen, päron, blåbär eller som här nektariner och björnbär. Funkar lika bra med färska bär som med frusna.
Jag brukar göra den lite tunnare i en lite mindre form, men nu ville jag ha den lite tjockare och i en springform så då bara dubblade jag receptet (receptet nedan är det jag använde, alltså redan dubblat).
Jag brukar lägg i hälften av smeten, sen frukt och bär, och sen på med resten och så toppa med mer frukt och bär. Yoghurten och mandelmjölet gör kakan riktigt saftig och god. Vill man kan man utesluta mandelmjölet och ta samma mängd ytterligare vetemjöl.
Godast att servera med lättvispad grädde och kanske lite glass.