En saftig och syrlig tårta med citron och vallmo. Citronsockerlag gör bottnarna extra saftiga innan vi sveper in hela härligheten i en sötsyrlig färskostfrosting med ännu mer citron och vallmo.
Frostingen är smaksatt med ännu mer citron och vallmo. Jag älskar att tillsätta vallmo frostingar och saker som ska spritsas, det blir så vackert med de svarta prickarna. Sen tillför det lite extra crunch och det gillar en ju alltid.
Jag adderade lite gul pastafärg i frostingen för jag ville få den lite pastellgul, men det kan du göra som du vill, den är fin även när den är vit, men man får lite mer citronkänsla på den med lite färg.
Mirela
Hej
Kan man ha den helt färdig i kylen över natten, och sen bara servera den nästa dag/kväll ?
Tack 😊
Emma Brink Rask
Det går fint!
Claudia
Hej, vill gärna göra den här tårtan till påsk men den kommer att bli alldeles för liten i en 16 cm form. Jag tänkte göra den i en ”vanligt” 23-25 cm form. Ska jag ta dubbelsats då?
Josefina
Hade tänkt baka denna men har endast en 20cm form. Tror du att det blir bäst att göra en botten (och dela den på fyra?) i denna form eller att dela upp smeten och baka två bottnar i omgångar?
Emma Brink Rask
Jag skulle nog baka den i två omgångar
Emma Brink Rask
Du kan göra dubbel sats och sen dela botten i bara två delar. Det borde bli lagom.
Amanda
Hej! Jag lyckas inte få bottnarna att bli nå luftiga, dom blir väldigt fasta och ökar inget på höjden. Kan det påverkas av vispningen?
Emma Brink Rask
Hej! De här bottnarna blir inte så luftiga, utan mer tunga och lite kompakta. Men de ska absolut resa sig lite. Du har inte glömt bakpulvret?